Καλωσορίσατε στη ΛΗΚΥΘΟ, τη νέα στέγη των Ψηφιακών συλλογών και του Ιδρυματικού Αποθετηρίου της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου.Το Λημματολόγιο Ηλεκτρονικών ΚΥπριακών Θεματικά Οργανωμένων Συλλογών (ΛΗΚΥΘΟΣ) φιλοξενεί ψηφιοποιημένο υλικό που καλύπτει θεματικές ενότητες όπως Αρχαιολογία, Αρχιτεκτονική, Βιβλιοθηκονομία και Επιστήμη της Πληροφόρησης, Ιστορία, Πολιτική και Φιλολογία. Εδώ θα βρείτε και τη ψηφιακή μορφή μέρους του σπάνιου υλικού και των παλαίτυπων της ΒΠΚ.

Απώτερος στόχος της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης είναι η συμβολή στην διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής και επιστημονικής κληρονομιάς της Κύπρου.Παράλληλα ως αποθετήριο, φιλοδοξεί να φιλοξενήσει και να αναδείξει την Κυπριακή ερευνητική παραγωγή (εντός και εκτός Πανεπιστημίου Κύπρου).Μέσα από τη ΛΗΚΥΘΟ μπορείτε να πλοηγηθείτε, να πραγματοποιήσετε αναζητήσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας και φυσικά να συμβάλετε στον εμπλουτισμό της.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση!

 • Νέα Τέχνη - Έτος Δ΄ 1927 

  Βαϊανός, Μάριος (διευθυντής) (Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου, 1927-01)
 • Νέα Τέχνη - Έτος Γ΄ 1926 

  Βαϊανός, Μάριος (διευθυντής) (Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου, 1926-09-01)
 • Νέα Τέχνη - Έτος Β΄ 1925 

  Βαϊανός, Μάριος (διευθυντής) (Εκδοτικός Οίκος "Σώμου και Καλλίνη"Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου, 1925-01)
 • Νέα Τέχνη - Έτος Α΄ 1924 

  Λαπαθιώτης, Ναπολέων (επιμελητής της ύλης); Βαϊανός, Μάριος (διευθυντής) (Εκδοτικός Οίκος "Ελευθερουδάκης"Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου, 1924-01)
 • Νέα Γράμματα - Έτος Α΄ 1924 

  Κυριαζής, Αθ. Γ. (διευθυντής) (Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου, 1924-01)

View more