Καλωσορίσατε στη ΛΗΚΥΘΟ, τη νέα στέγη των Ψηφιακών συλλογών και του Ιδρυματικού Αποθετηρίου της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου.Το Λημματολόγιο Ηλεκτρονικών ΚΥπριακών Θεματικά Οργανωμένων Συλλογών (ΛΗΚΥΘΟΣ) φιλοξενεί ψηφιοποιημένο υλικό που καλύπτει θεματικές ενότητες όπως Αρχαιολογία, Αρχιτεκτονική, Βιβλιοθηκονομία και Επιστήμη της Πληροφόρησης, Ιστορία, Πολιτική και Φιλολογία. Εδώ θα βρείτε και τη ψηφιακή μορφή μέρους του σπάνιου υλικού και των παλαίτυπων της ΒΠΚ.

Απώτερος στόχος της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης είναι η συμβολή στην διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής και επιστημονικής κληρονομιάς της Κύπρου.Παράλληλα ως αποθετήριο, φιλοδοξεί να φιλοξενήσει και να αναδείξει την Κυπριακή ερευνητική παραγωγή (εντός και εκτός Πανεπιστημίου Κύπρου).Μέσα από τη ΛΗΚΥΘΟ μπορείτε να πλοηγηθείτε, να πραγματοποιήσετε αναζητήσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας και φυσικά να συμβάλετε στον εμπλουτισμό της.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση!

 • Άνω κάτω - Έτος Α΄ 1895 

  Σκληρός, Σωτήριος (διευθυντής) (Εκ του τυπογραφείου των καταστημάτων Ανέστη ΚωνσταντινίδουΒιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου, 1895-04-14)
 • Ανεμώνη - Έτος Α΄ 1910 

  Νάρκισσος, Ιούλιος (ιδρυτής); Δελακοβιάς, Κώστας (ιδρυτής); Αδωνι, Έχτωρας (ιδρυτής); Λαμπρινός, Παύλος (ιδρυτής); Φλώρος, Πάνος (ιδρυτής) (Βιβλιοθήκη Πανεπιστήμιου Κύπρου, 1910-03)
 • Ανατολή - Έτος Α' 1902-1903 

  Καβαλλιεράτος, Ερρ. (ιδιοκτήτης, διαχειριστής); Δασκαλάκης, Μιλτ. Ι. (Τυπογραφείον "Εστία"Βιβλιοθήκη Πανεπιστήμιου Κύπρου, 1902-03)
 • Ανατολή - Έτος Γ' 1881 

  Λιβαθηνοπούλου, Α.Σ. (ΑφιέροιΒιβλιοθήκη Πανεπιστήμιου Κύπρου, 1881)
 • Ανατολή - Έτος Β' 1880 

  Λιβαθηνοπούλου, Α.Σ. (ΑφιέροιΒιβλιοθήκη Πανεπιστήμιου Κύπρου, 1880)

View more